Efter några år när de nya sociala medierna mest riktat sig mot de unga eller riktigt unga dök plötsligt Clubhouse upp och skapade en helt egen nisch bland ”vuxna” sociala medier: social audio. Där poddar är enkelriktade skapar Clubhouse möjligheter till interaktion, samtal och diskussioner. Än så länge utan det konfrontativa tonläge som kännetecknar en del andra forum.

Appen lanserades i januari 2021 och redan är företaget värderat till 5 miljarder USD. Mycket tyder på att Clubhouse kommer att bli riktigt stort.

Så hur ska vi som marknadsförare förhålla oss till Clubhouse?

Ricki Rebecka Petrini, kommunikatör, föreläsare & bloggare på Resumé har fastnat för den nya plattformen. I krönikan ”Här är 7 branscher som kan rida på Clubhouse-vågen 2021” väckte marknadsförare från hela landet och sedan dess har hon väglett företag, branschorgan och beslutsfattare in och ut ur samtalsrum i appen.

Frågeställningar vi tar upp:
• Är det här spiken i kistan för Facebook?
• Kommer poddhypen hålla i sig vid sidan om Clubhouse?
• Hur ska appen hålla trollen borta?

Vi börjar webinariet med en presentation från Ricki och sedan kommer det att finnas goda möjligheter att ställa egna frågor.

Efteråt ses de som vill och har möjlighet i MiVs klubbrum på Clubhouse för att testa appen på riktigt. Vill du följa med dit behöver du i förväg ladda ned appen och registrera ett användarnamn.

Just nu krävs en inbjudan för att skapa ett konto – med det hjälper vi självklart till med! Anmäl ditt intresse under inlägget i MiVs medelmsgrupp på Facebook! De som har inbjudningar ser till att så många som möjligt kommer in och sedan hjälper vi varandra. Observera att Clubhouse just nu bara finns för iPhone.

Take away från Salladsmagasinet på Hälla eller Subway på Stora gatan ingår i din bokning, mot uppvisande av biljett. Om du inte vill hämta upp mat, ange gärna detta i fältet för specialkost, så slipper vi onödigt matsvinn.

Den specialkost som vi kan erbjuda är vegetariskt, glutenfritt eller laktosfritt alternativ.

Hålltider:
Incheck på Zoom: 16.45
Föredrag: 17.00–17.45
Frågestund: 17.45–18.00
Eftersnack i Clubhouse: 18.00-19.00 (sök efter ”MIV”)