Marknadsföreningens viktigaste uppgift är att skapa förutsättningar för kunskapsspridning och kunskapsutveckling inom marknadsföring. Det kan också uttryckas som att våra aktiviteter hjälper våra medlemmar att bli bättre på marknadsföring. På så sätt bidrar vi till en positiv och hållbar utveckling i Västerås.

Ungefär så står skrivet i vår ändamålsparagraf (varför finns vi?) eller i förarbetet till den. Många fina ord är det.

Men vad menar vi egentligen med marknadsföring? Jag menar att det är en både viktig och intressant fråga – även om det inte finns något rätt eller fel i sammanhanget. I förarbetet till ändamålsparagrafen står att ”vår definition är bred och omfattar mer än reklam och PR.” Blev du så mycket klokare av det? Kanske. Sannolikt har varje medlem i MiV sitt eget svar på vad som är marknadsföring.

Det finns alltså olika betydelser av ordet marknadsföring. Vi använder samma ord, men menar olika saker. Vi förstår ordet utifrån den betydelse vi själva ger det. Det är så vi fungerar vi människor. Det brukar heta att vi hör det vi vill höra. Det borde heta att vi hör det vi KAN höra.

Det finns alltså en uppenbar risk att vi pratar förbi eller missförstår varandra när vi pratar och skriver om marknadsföring. Det kanske till och med är troligt.

Marknadsföring är inte det enda ordet med olika betydelser. Vårt språk är fullt av sådana ord. Marknadsföringsspråket inte minst. Vi tror att vi förstår. Men det gör vi inte. Vi missförstår varandra varje dag.

Ofta är det bara roligt med missförstånd. När det vi pratar eller skriver om är viktigt för oss är det inte lika roligt.

Ofta är vi omedvetna om att vi inte förstår. Vi kör på bara, med risk för att det blir fel. Ibland är vi medvetna om det. Men då är det ju bara att fråga? Nej, riktigt så enkelt verkar det inte vara. Vem vill avslöja sig själv som den som inte förstår? Inte många. Vem vill vara den som ställer ”jobbiga” frågor? Det kan ju hända att den som använder ordet inte kan svara och förklara vad han eller hon menar med ordet och då – ja, då kan det bli riktigt pinsamt. Det vill vi helst undvika. Nej, då är det bättre att låtsas förstå. Det blir lite som en charad. Känner du igen dig?

Det är viktigt att vi pratar med varandra, lyssnar och frågar för att förstå. Särskilt om det vi pratar om är viktigt – på riktigt.

På branschkvällen den 14 oktober ska vi prata om just kommunikationsproblem och närmare bestämt i relationen mellan reklambyråer och kunder.

Kanske bidrar den här krönikan till att du blir bättre på marknadsföring. Tanken är att skriva en krönika då och då och – ja, jag kommer bland annat tillbaka till frågan om vad marknadsföring är. Du kanske vill gästspela i en krönika? Du kanske har andra tankar om vad vi kan göra för att sprida kunskap om marknadsföring? Hör av dig i så fall!

Nu väntar sommar och semester. Kom ihåg att våga fråga ibland och att skratta åt alla missförstånd. Vi är ju trots allt inte mer än människor. Ingen av oss är perfekt. Ingen kan heller bli det. Men vi kan alltid bli lite bättre. Eller hur?

Vi ses i höst!

claesjonsson2

Claes Jonsson